Inventering av mindre hackspett och entita under våren 2021

Snart börjar sista fältsäsongen inom Projekt Mindre Hackspett. Vi letar därför återigen efter volontärer för kartering av mindre hackspett och entita inom inventeringsrutor runtom i landet. På denna karta ser du var befintliga inventeringsrutor ligger:

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1Tdheyv3oJqubHN5oUASRxadvFeoBcLyl&ll=60.964164186570834%2C16.809820499999987&z=5

Reserverade (gula) rutor är förbehållna för bokning för de tidigare inventerarna ett tag framöver. Du kan höra av dig om du är intresserad av en reserverad ruta och kan få den om den tidigare inventeraren inte bokar.

Om det inte finns någon ruta som är tillräcklig nära dig eller alla som är nära är bokade kan du höra av dig och få förslag för en ny inventeringsruta nära där du bor. Nya rutor kan läggas ut till den sista februari och i begränsad omfattning.

Inventeringen ska genomföras under mars-april 2021 och antal besök och tid som det tar kan variera beroende på antal och längd av observationer du gör och hur habitatet i rutan ser ut. Inventeringen startar när mindre hackspettarna börjar hävdar revir, vilket förväntas börja kring tredje eller fjärde veckan i mars, beroende på när våren kommer.

Om du är intresserad av att inventera dessa två arter och kan tänka dig att dessutom göra en beskrivning av habitatet inom rutan så skriv gärna ett email till Carsten Kost (carsten.kost@biol.lu.se).

Milersättning för körning i samband med inventeringen kan utbetalas. Det kan även utbetalas ersättning för kostnader för kollektivtrafik.

Mer information hittar du på denna sida: https://www.biologi.lu.se/forskning/projekt-mindre-hackspett-medborgarforskning

februari 5, 2021

Inlägget postades i

Okategoriserade

3 comments

 1. Göte Larsson

  Kan ta denna ruta
  MHX1

 2. Bo Hallman

  Hej!
  Tar gärna ruta MH153 på Norra Järvafältet

 3. Ingvar Arvidsson

  Hej!
  Jag tar gärna samma ruta som förra året vid Laxsjön. Jag vill inte ha milersättning.
  Hälsning Ingvar

Kommentarsfältet är stängt.