Inventering av mindre hackspett och entita under våren 2020

Efter en lyckad inventeringssäsong under 2019 letar vi återigen efter volontärer för kartering av mindre hackspett och entita runtom i landet. På denna karta ser du var befintliga inventeringsrutor ligger:

https://www.google.com/maps/d/u/1/edit?mid=1Tdheyv3oJqubHN5oUASRxadvFeoBcLyl&ll=58.54973037480549%2C16.588509656249926&z=6

Om det inte finns någon ruta som är tillräcklig nära dig eller alla som är nära är bokade kan du höra av dig och få förslag för en ny inventeringsruta nära där du bor.

Inventeringen ska genomföras under mars-april 2020 och antal besök och tid som det tar kan variera beroende på antal och längd av observationer du gör och hur habitatet i rutan ser ut. Tack vare många fantastiska insatser av förra årets volontärer kommer biotopbeskrivningen inte att kräva lika mycket tid som förra säsongen.

Om du är intresserad av att inventera dessa två arter och kan tänka dig att göra en enkel beskrivning av habitatet inom rutan så skriv gärna ett email till Carsten Kost (carsten.kost@biol.lu.se).

Milersättning för körning i samband med inventeringen kan utbetalas.  

Mer information hittar du på denna sida: https://www.biologi.lu.se/projekt-mindre-hackspett

januari 31, 2020

Inlägget postades i

Information och allmänt

2 comments

  1. elisabeth johansson

    Hej!
    Bor mitt i Sörmland , Mellan Flen och Malmköping, och igår såg vi en mindre hackspett fara runt och trumma i vår stora björk!
    Aldrig sett dem hemma förrut, jätteroligt!

  2. Tord Gustafsson

    Jag försöker åter igen med inv av mindre hackspett i Bodviken, Luleå.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *